četrtek, 7. oktober 2010

Igralne urice

Igralne urice za otroke med drugim in petim letom starosti

Glede na zmožnosti organiziramo igralna srečanja za otroke. Srečanja bodo dvakrat v mesecu, uro in dan določimo glede na število otrok in interes družin. V eno skupino je lahko vključenih največ deset otrok.

Igralne urice za otroke med drugim in petim letom starosti

Ponujajo se možnosti za majhna druženja, otrok zaznava drugega ob sebi in poskuša navezati prve stike. Otrokom so na razpolago kvalitetne igrače iz raznovrstnih naravnih materialov (les, svila, bombaž, volna ...), kar blagodejno deluje na zdrav razvoj čutov. Nežno in ubrano petje ter ritmični govor spodbuja razvoj sluha. Otrok se v novo okolje in med nove ljudi vključuje postopno in prijazno.
Letos bomo v tem času tudi ustvarjali iz voska, risali z voščenimi bloki in z akvarelnimi barvami na mokro podlago, spoznavali evritmijo, gledali lutkovne pravljice …

Kaj ponujajo igralna srečanja staršem?

Starši so ob otroku v skupini, kar omogoča opazovanje otroka v novih situacijah. Spremljajo vzgojiteljico in njen način, kako privede otroke k spontani in samoiniciativni igri. Tako lahko dobijo nove ideje za reševanje nesporazumov med otroki, naučijo se prstnih igric in izdelajo igračko.

Na skupnih sestankih si izmenjujemo mnenja in izkušnje. Skozi ves ta proces spoznavajo waldorfsko pedagogiko.