Igralne uriceIgralne urice za otroke med drugim in petim letom starosti

Iniciativa se bo potrudila, da bodo letos igrice postale stalnica naših prizadevanj. Vsaj dvakrat v mesecu bi bilo lepo!
Ker se v eno skupino lahko vključi največ deset otrok, moramo zbirati prijave vnaprej. 

Komu so namenjena in kaj nudijo
  • Namenjene so otrokom, ki nameravajo obiskovati waldorfski vrtec ali pa želijo spoznati bolj ustvarjalen način igre in povezovanja z drugimi otroki
  • Na razpolago imajo kvalitetne igrače iz naravnih materialov (les, svila, bombaž, volna ...), kar blagodejno deluje na zdrav razvoj čutov. Igrače namenoma niso dokončno izdelane, zato lahko v otrokovi domišljiji postanejo kar koli otrok hoče.
  • Otrok se v novo okolje in med nove ljudi vključuje postopno in s posebno skrbjo vzgojiteljice.
  • Letos bomo v tem času tudi ustvarjali, in sicer iz voska, risali bomo z voščenimi bloki in z akvarelnimi barvami na mokro podlago, spoznavali evritmijo, gledali lutkovne uprizoritve pravljic in se preprosto - igrali.

Kaj ponujajo ta srečanja staršem


Starši ostanejo ob otroku v krogu, se pa v igro vpletejo le po potrebi. Tako lahko opazujejo otroka v novih situacijah. Spremljajo vzgojiteljico in opazujejo njen način, kako privede otroke k spontani in samoiniciativni igri. Tako lahko dobijo nove ideje za reševanje nesporazumov med otroki, naučijo se prstnih igric in izdelajo igračko ...

Zaželeno je, da smo med igro tudi odrasli zbrani in njihovega svetega časa igre ne motimo s pogovarjanjem. Lahko izdelujemo igrače iz različnih materialov, šivamo, pletemo, rišemo ... Otroci vas bodo občudovali!